Hverdagen

Indskrivning på Socialmedicinsk afdeling foregår tre dage om ugen: Mandag – onsdag – fredag.

Forplejning

Under opholdet serveres der morgenmad (kl. 7:30-9:00), frokost (kl.12:00-13:00) og aftensmad (kl. 17:30-19:00). Borgerne skal betale for egen kost, hvilket udgør 79 kr. pr. døgn.

Ophold udgør 91 kr. pr. døgn, hvor der er mulighed for ansøgning hos hjemkommune om hel eller delvis refusion, efter endt ophold. Opholdet kan som udgangspunkt vare op til tre uger.

Alle måltiderne har et fokus på sund, varieret og årstidsbestemt kost.

Den varme mad kommer fra Fjordvang (en afdeling under Forsorgshjemmet Saxenhøj). Personalet anretter måltiderne i køkkenet, og der tages højde for de borgere, der af somatisk årsager, skal have en særlig kost/diæt. For at skærpe appetitten hos småt spisende borgere lægges der vægt på, at der er valgmuligheder til hvert måltid, at maden er veltilberedt og ser indbydende ud.

Faciliteter

Borgerne har adgang til et køleskab i opholdsstuen, hvor der kan findes mad og drikke hele døgnet.

Der er computer til rådighed på fællesarealerne, og der er mulighed for at låne forskellige spil.
Rengøringen udføres af borgeren selv under opholdet. Der er mulighed for at benytte vaskemaskine.

Læge og medicinudlevering

Socialmedicinsk afdelingen har egen læge og alle indskrivninger foregår ved en lægesamtale. Det er lægen, der planlægger et videre forløb i form af en medicinsk behandling. Lægen kan vurdere, at der skal gives anden medicin under afrusning. Afdelingen råder over den medicin der bruges i afrusning. Personalet på afdelingen arbejder ud fra lægens anvisninger for medicinsk behandling under opholdet.
Hver mandag og fredag er der stuegang, hvor borgeren har mulighed for at snakke med lægen, hvis lægen ikke har andre opgaver.

NADA.

Der kan tilbydes NADA (akupunktur) i hele døgnet alle medarbejdere har NADA diplom og vil efter aftale kunne tilbyde NADA. NADA har en god effekt på blandt andet abstinenser, uro og søvnbesvær.